Dakkapellen

MEER RUIMTE IN UW HUIS MET EEN KNIPPING DAKKAPEL

Uw dakkapel: 25% meer licht en ruimte

Een Knipping Dakkapel is uniek. Dankzij meerdere patenten kunnen wij u de beste oplossing bieden. De voordelen hiervan? Wat dacht u van 25% meer licht en stahoogte.

Onze dakkapellen zijn gemaakt van een kunststof binnenkant en een aluminium buitenkant. Hierdoor zijn onze dakkapellen;

 • Mooier: Voor altijd ‘strak in de lak’. De aluminium buitenkant is mooier dan de kunststof van onze concurrenten. We leveren in meer dan 220 RAL kleuren (glanzend, mat of met structuur) en ontwerpen kozijnen op maat. Zelfs welstandscommissies waarderen onze kozijnen bij beschermde monumenten!
 • Isolerend: Als enige volledig geschikt voor het Passief Huis (een energie-neutraal huis).
 • Onderhoudsvrij: uw kozijn is van maritieme kwaliteit. Uit een zout-water-test (waarbij we onze kozijnen  3.000 uur besproeien met zout water) blijkt geen aantasting.
 • Veiliger: onze producten hebben allemaal het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Onze onderhoudsvrije dakkapellen
De daklijst leveren we tot 8 meter uit één stuk. Wilt u een dakkapel langer dan 8 meter? Dat is geen probleem, dan koppelen we tot oneindig lange lengten aan elkaar.

 • 25% meer licht en ruimte binnen door gepatenteerd dak
 • Keuze uit vijf daklijst modellen, van modern tot klassiek
 • Meer dan 220 RAL kleuren mogelijk
 • Uitzonderlijke isolatie dankzij een unieke dakconstructie (met octrooi).
 • Geen vuile strepen op uw dak dankzij de milieuvriendelijke lood vervanger.
 • Aan weerszijden verholen goten onder de dakpannen
 • Diverse afwerkingen voor de zijkant van uw dakkapel mogelijk.
 • fraaie functionele Knipping kunststof kozijnen met perfecte ventilatiemogelijkheden (ventilatieroosters niet nodig)
 • Brandvertragende afwerking binnen.
 • Kunststof vensterbank aan de binnenzijde
 • Onderhoudsvrij.
 • Standaard heel compleet

In 1 dag geplaatst
Uw nieuwe dakkapel kan veelal zonder bouwvergunning in 1 dag worden geplaatst.

Een dakkapel van Knipping in alle opzichten sluit beter aan

Alle Knipping-dakkapellen worden geplaatst met een kunststof basis en een buitenbeschaling in gepoedercoat aluminium. Door de gepatenteerde dakconstructie heeft de dakkapel dak standaard al een Rc-waarde van 6,0. Deze kan verhoogd worden naar Rc = 10,0 op Passiefhuis™ niveau. De kozijnen zijn verkrijgbaar in verschillende energetische niveaus. Om welke type woning het ook gaat, met een Proluxtm dakkapel van Knipping creëert u meer ruimte en meer lichtinval dan andere, conventionele dakkapellen met dezelfde buitenmaten.

Kenmerken van Knipping-dakkapellen:

 • Op het dak blijft door het gepatenteerde dak nauwelijks hemelwater staan. Dit wordt via de naast het dak liggende goot en de verholen goten onder de dakpannen langs de wangen van de dakkapel afgevoerd.
 • Dankzij de hoge ligging van de dakkapel is er nauwelijks schaduw en vangt deze veel (zon)licht. Dit maakt het dak van een Knipping-dakkapel heel geschikt voor plaatsing van zonnepanelen voor eigen energieopwekking.
 • Het draai-/kiepbeslag van de kozijnen is behandeld met zuurbeschermend Tricoat. Hierdoor heeft blootstelling aan hoge concentraties zuren in water en lucht geen invloed op de staat van onderhoud en het functioneren van het beslag.
 • Keuze uit tweelaags HR++ -glas met ultramoderne TPS³-afstandhouders met PSI⁵=0,039 en Ug² =1,12 of drielaags Tripletherm HR+++-glas met TPS³- afstandhouders met PSI⁵ = 0,037 en Ug² = 0,6. Het glas is verlijmd aan het raam, zodat het raam zelf de maximale stijfheid en isolatie genereert.
 • De aluminium buitenlaag wordt voordat de poedercoatlaag wordt aangebracht, eerst op maat gemaakt en voorbehandeld volgens de Seaside voorbehandelingsmethode. De coating die daarna in een dikke laag wordt
  opgebracht kan in verschillende kleuren worden gemengd.

Ons aanbod maken we compleet met onze accessoires. Kiest u voor een inzethor, warmtewerend glas of raamdecoraties?

Warmtewerend glas

Voordelen warmtewerend glas:

 • Houdt 72% van de zonnewarmte buiten,
 • Doordat de temperatuur constant is voelt u zich behaaglijker in huis,
 • Andere warmtewering zoals screens, rolluik of airco zijn overbodig,
 • Het kan nooit kapot gaan in tegenstelling tot een screen of rolluik,
 • Het warmtewerende glas is zorgeloos, het doet altijd zijn werk, u heeft er geen omkijken naar,
 • U kan altijd prettig naar buiten kijken, het zicht wordt niet belemmerd door een screen of rolluik,
 • Extra geluidwerend,
 • Houdt meer UV straling buiten waardoor uw gordijnen en meubels langer mooi blijven.

De raamdecoratie wordt zonder te boren door middel van magneet- en staalband bevestigd op de binnenzijde van het kozijn. Er is keuze uit diverse stoffen en kleuren; van decoratief tot geheel verduisterend. Ook behoren horizontale jaloezieën tot de mogelijkheid.

Inside color

Weer een stap dichter bij perfectie! Door de laatste technologieën kan Knipping de kozijnen leveren met kleur aan de interieur zijde. U kan kiezen uit meerder stijlvolle kleuren. Bijkomend voordeel is dat de verstekhoeken niet meer zichtbaar zijn. Dat maakt de binnenkant nog mooier.

Ontdek hier de Knipping highlights

ONTDEK DE GROTE KEUZE IN STIJL, VORM EN KLEUR

U kunt kiezen uit 5 modellen daklijsten, klik op de afbeelding en ontdek de mogelijkheden. De daklijsten kunnen in alle RAL kleuren geleverd worden.

Model 1
Model 2
Model 3
Model 4
Model 5

DOWNLOAD ONZE BROCHURE!

Gelieve dit veld leeg te laten.

VEILIGSTE KEUS

De producten van Knipping zijn voorzien van het Politie keurmerk Veilig Wonen.

ENERGIEBESPARING

Bespaar tot wel 25% op uw energierekening.

MOOIER DAN HOUT

Onze producten zijn altijd op maat. Kleur, vorm, stijl: het is uw keuze.

GEEN ONDERHOUD

Kunststof kozijnen met aluminium? Dat is een onderhoudsvrije deur!

VEILIGSTE KEUS

De producten van Knipping zijn voorzien van het Politie keurmerk Veilig Wonen.

ENERGIEBESPARING

Bespaar tot wel 25% op uw energierekening.

MOOIER DAN HOUT

Onze producten zijn altijd op maat. Kleur, vorm, stijl: het is uw keuze.

GEEN ONDERHOUD

Kunststof kozijnen met aluminium? Dat is een onderhoudsvrije deur!

SHOWROOMS DOOR HEEL NEDERLAND

Veelgestelde vragen

Hoeveel garantie krijg ik op Knipping-producten?

Op materialen, constructie en montage krijgt u minimaal tien jaar fabrieksgarantie.

Hoe duurzaam opereert Knipping?

Knipping opereert met maximale duurzaamheid. De kunststof die wij gebruiken is met een minimale eco-footprint geproduceerd. Wij werken met een afvalquotum van maximaal 1% in onze productie. Onze poedercoaterij hergebruikt en reinigt het benodigde water. Hierdoor is onze coaterij de eerste afvalwatervrije poedercoaterij in Europa. Wij onderzoeken continu de mogelijkheden om onze productie- en leveringsprocessen te verbeteren en te verduurzamen. Onze showroom, onze productiefaciliteiten en onze kantoren hebben LED-verlichting. Uiteraard zijn al onze faciliteiten voorzien van onze eigen kozijnen en deuren, zodat we maximale isolatiecapaciteit kunnen waarborgen tegen minimale stookkosten. We moedigen onze dealers continu aan om ook hun installatieprocessen te verduurzamen.

Wat zijn de openingstijden van de showrooms?

Op knipping.nl/showrooms vindt u de openingstijden van al onze Knipping-showrooms. De showroom van onze fabriek in Zwaagdijk Oost is (meestal) zelfs zeven dagen per week geopend.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Wat klanten van ons vinden

Ruim 500 klanten beoordelen Knipping met een 8,6 tevredenheidscijfer

We wilden onderhoudsvrije kozijnen omdat we het druk hebben met onze veehouderij. Echter, de welstandscommissie wilde alleen houten kozijnen toestaan. Knipping heeft speciaal voor onze boerderij deze kozijnen met rond geschaafde bovendorpels ontwikkeld en de welstandscommissie overtuigd van het authentieke karakter. Nu hebben we dus levenslang onderhoudsvrije kozijnen die 100% passen in de stijl van de woonomgeving.

Het is belangrijk dat het bij ons rustig is in huis. Ons huis ligt aan een doorgaande dijkweg. Sinds we Knipping-kozijnen aan de voorkant hebben, merken we echt dat het veel stiller is in huis, waardoor we beter tot rust komen.

Onze Knipping dakkapel is zeven meter breed. Daardoor konden we een extra grote slaapkamer met doorloop naar de badkamer maken. Omdat een Knipping-dakkapel bij gelijke buitenmaten bijna 25% meer licht en stahoogte heeft kunnen we in alle ruimtes onder de dakkapel gewoon rechtop staan en lopen. We kregen er drie volwassen kamers bij!

Knipping liet ons zien waar de warmtelekken in ons huis zaten door middel van thermo-fotografie. Zo konden we de ‘gele plekken’ op de foto’s stuk voor stuk wegwerken met de Knipping-producten. Nu is ons huis zo goed geïsoleerd dat we veel sneller op een behaaglijke temperatuur zitten tegen geringere stookkosten.

Wij wilden voor ons herenhuis extra hoge ramen en deuren uit hout, maar niet met het onderhoud van hout. Knipping kon als enige authentieke hoge ramen en deuren in klassieke stijl leveren, waarbij de deuren bovendien niet kromtrekken. Niet van hout te onderscheiden en technisch beter dan hout.