Kozijnen

ONDERHOUDSVRIJE KOZIJNEN

Mooier, veiliger en beter isolerend dankzij een unieke constructie

Onze kozijnen zijn gemaakt van een kunststof binnenkant en een aluminium buitenkant. Hierdoor zijn onze kozijnen:

 • Mooier: Voor altijd ‘strak in de lak’. De aluminium buitenkant is mooier dan de kunststof van onze concurrenten. We leveren in meer dan 220 RAL kleuren (glanzend, mat of met structuur) en ontwerpen kozijnen op maat. Zelfs welstandscommissies waarderen onze kozijnen bij beschermde monumenten!
 • Isolerend: Als enige volledig geschikt voor het Passief Huis (een energie-neutraal huis).
 • Onderhoudsvrij: uw kozijn is van maritieme kwaliteit. Uit een zout-water-test (waarbij we onze kozijnen  3.000 uur besproeien met zout water) blijkt geen aantasting.
 • Veiliger: onze producten hebben allemaal het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Iedere woning is anders. Knipping heeft voor ieder huis kozijnen in de juiste vorm en kleur. Ook voor woningen in een beschermd dorpsgezicht of bepalend stadsgezicht. Optimaal geïsoleerd (tot het niveau passiefhuis), dus weg met die tocht en geluidsoverlast!

De best isolerende kozijnen
Onze kozijnen bestaan uit een kunststof basis en een buitenzijde van aluminium. De kunststof maakt het kozijn stevig en isoleert goed. Met aluminium maken wij de perfecte vorm en kleur. Door montage zonder stelkozijnen en tocht- en vochtdicht afdichting heeft u kozijnen met een perfecte isolatie.

Leverbaar in elke vorm en kleur
De buitenzijde maken wij bewust van aluminium. Hierdoor passen onze kozijnen bij iedere bouwstijl. De buitenzijde wordt voorzien van een coating van maritieme lakkwaliteit. En u heeft keuze uit ruim 200 RAL-kleuren. Dit betekent een levenslang onderhoudsvrije kwaliteit!

Ventileren zonder roosterdraaikiepraam ventilatie standen

Goed ventileren is goed voor uw gezondheid en belangrijk voor de staat van uw huis. Doorgaans ventileren we door middel van ventilatieroosters. Deze zorgen echter voor een ‘isolatielek’, zijn tochtgevoelig, worden vies en zien er niet fraai uit. Hier heeft Knipping een goede oplossing voor

Standaard ventilatie Knipping kunststof draai-/kiepraam;
1. Grote kiepstand met dichtvalbeveiliging.
2. Vijf kiepstanden plus een continu ventilatiestand. Het raam lijkt gesloten, maar ventileert perfect. Vrijwel nooit meer ventilatieroosters nodig.
3. Draaistand
4. Dicht. Het raam is volledig gesloten en isoleert optimaal.

Klik hier voor een demonstratie van het draaikiepraam (zie filmpje bij de 3 minuten)

Secu veiligheidsventilatie
De veiligheidsventilatie is een inbraak veilig alternatief voor ventilatieroosters. Het raam draait naar binnen open, kan in de grote kiepstand of in de kleine veiligheidsventilatiestand zetten. Van buitenaf lijkt het alsof uw raam gesloten is, terwijl het raam in de veilige ventilatiestand geopend staat. Hiermee voldoet uw raam aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Dag- en nacht ventilatieraam
U kunt ook kiezen voor dag- en nachtventilatie. In uw raam neemt Knipping dan een smalle, verticale strook op. Aan de buitenzijde is deze zodanig afgeschermd dat inbrekers geen toegang tot uw woning kunnen krijgen. Aan de binnenkant kunt u effectief ventileren door de smalle strook te openen. U hoeft geen tocht- en inbraakgevoelige ventilatieroosters meer toe te passen. Deze dag & nachtventilatie (zomernacht ventilatieraam) is speciaal ontwikkeld voor passief huizen, maar kan in iedere situatie toegepast worden.

De voordelen op een rij

 • Kleur, vorm en stijl altijd passend bij uw woning;
 • De hoogste isolatiewaarde met drielaags isolatieglas en warmtewerend glas;
 • Vele veilige ventilatiemogelijkheden

Daarom: Knipping is in elk opzicht de juiste investering voor ieder type woning.

Download Brochure »

Kozijnen van Knipping: de stevige en veilige oplossing

Het Knipping kozijn bestaat uit een kunststof basis en een optionele buitenbeschaling in gepoedercoat aluminium.
Keuze uit de modellen Classic, Timeless, Nostalgie, Elegance en Basic.
De kunststof basis is leverbaar in vier energetische niveaus: Uw 1,2, Uw 1,0, Uw 0,85 en Uw 0,78. In de laatste twee basis is de staalversterking vervangen door glasvezelversterking. De kozijnen hebben in de basis een tweemaal zo groot aantal kamers, waardoor ze voldoende interne stevigheid en inbraakveiligheid bieden. Het Knipping Uw 0,78-kozijn is geschikt voor Passiefhuizen™. Het is het enige kozijn zonder staal dat voldoet aan Politiekeurmerk Veilig Wonen

Kenmerken van het Knipping kozijn:

 • Drie dichtingen, waaronder een unieke ‘middendichting’ voor extra geluidswering en isolatie. Geen doorslag van regenwater.
 • Onzichtbare, drukloze ontwatering
 • Draai-/kiepbeslag met Tricoat-bescherming. Hierdoor heeft blootstelling aan hoge concentraties zout en zuren in water en lucht geen invloed op de staat van onderhoud en het functioneren van het beslag.
 • Keuze uit tweelaags HR++ -glas met ultramoderne TPS³-afstandhouders met PSI⁵=0,039 en Ug² =1,12 of drielaags Tripletherm HR+++-glas met TPS³-afstandhouders met PSI⁵ = 0,037 en Ug² = 0,6. Het glas is verlijmd aan het raam, zodat het raam zelf de maximale stijfheid en isolatie genereert.
 • Isolatie van de kern met een twee-componentensamenstelling (uitsluitend in de Uw 0,78-uitvoering).
 • Tochtvrije montage geschiedt zonder houten stelkozijnen. Het kozijn wordt direct zorgvuldig tegen de muur geplaatst en geïsoleerd met een hoogwaardige kwaliteit compressieband en een afdichting van twee-componentenschuim voor de meest optimale isolatie.
 • Coating van de aluminium schaaldelen volgens Qualicoat-regelgeving: Knipping brengt in eigen fabricaat een poedercoating aan met maritiem kwaliteitsniveau, met een laagdikte van minstens 120 micrometer (mu).

Ons aanbod maken we compleet met onze accessoires. Kiest u voor een inzethor, veiligheidsglas, warmtewerend glas of raamdecoraties?

Warmtewerend glas

Voordelen warmtewerend glas:

 • Houdt 72% van de zonnewarmte buiten,
 • Doordat de temperatuur constant is voelt u zich behaaglijker in huis,
 • Andere warmtewering zoals screens, rolluik of airco zijn overbodig,
 • Het kan nooit kapot gaan in tegenstelling tot een screen of rolluik,
 • Het warmtewerende glas is zorgeloos, het doet altijd zijn werk, u heeft er geen omkijken naar,
 • U kan altijd prettig naar buiten kijken, het zicht wordt niet belemmerd door een screen of rolluik,
 • Extra geluidwerend,
 • Houdt meer UV straling buiten waardoor uw gordijnen en meubels langer mooi blijven.

Raamdecoraties

De raamdecoratie wordt zonder te boren door middel van magneet- en staalband bevestigd op de binnenzijde van het kozijn. Er is keuze uit diverse stoffen en kleuren; van decoratief tot geheel verduisterend. Ook behoren horizontale jaloezieën tot de mogelijkheid.

Inside color

Weer een stap dichter bij perfectie! Door de laatste technologieën kan Knipping de kozijnen leveren met kleur aan de interieur zijde. U kan kiezen uit meerder stijlvolle kleuren. Bijkomend voordeel is dat de verstekhoeken niet meer zichtbaar zijn. Dat maakt de binnenkant nog mooier.

Geïntegreerde rolluiken

Bij een (nieuwe) woning kan er ook gekozen worden voor ingebouwde rolluiken. Bij Classic en Timeless kozijnen is het zelfs mogelijk de rolluik geleiding bijna onzichtbaar te maken.

Ontdek hier de Knipping highlights

ONTDEK DE GROTE KEUZE IN STIJL, VORM EN KLEUR

U kunt kiezen uit 5 kozijn modellen, klik op de afbeelding en ontdek de mogelijkheden. Alle RAL kleuren kunnen geleverd worden.

Stijl 'Classic'
Stijl 'Timeless'
Stijl 'Nostalgie'
Stijl 'Elegance'
Stijl 'Basic'

DOWNLOAD ONZE BROCHURE!

[contact-form-7 id=”77251″]

VEILIGSTE KEUS

De producten van Knipping zijn voorzien van het Politie keurmerk Veilig Wonen.

ENERGIEBESPARING

Bespaar tot wel 25% op uw energierekening.

MOOIER DAN HOUT

Onze producten zijn altijd op maat. Kleur, vorm, stijl: het is uw keuze.

GEEN ONDERHOUD

Kunststof kozijnen met aluminium? Dat is een onderhoudsvrije deur!

VEILIGSTE KEUS

De producten van Knipping zijn voorzien van het Politie keurmerk Veilig Wonen.

ENERGIEBESPARING

Bespaar tot wel 25% op uw energierekening.

MOOIER DAN HOUT

Onze producten zijn altijd op maat. Kleur, vorm, stijl: het is uw keuze.

GEEN ONDERHOUD

Kunststof kozijnen met aluminium? Dat is een onderhoudsvrije deur!

SHOWROOMS DOOR HEEL NEDERLAND

VEELGESTELDE VRAGEN

Hoeveel garantie krijg ik op Knipping-producten?

Op materialen, constructie en montage krijgt u minimaal tien jaar fabrieksgarantie.

Hoe duurzaam opereert Knipping?

Knipping opereert met maximale duurzaamheid. De kunststof die wij gebruiken is met een minimale eco-footprint geproduceerd. Wij werken met een afvalquotum van maximaal 1% in onze productie. Onze poedercoaterij hergebruikt en reinigt het benodigde water. Hierdoor is onze coaterij de eerste afvalwatervrije poedercoaterij in Europa. Wij onderzoeken continu de mogelijkheden om onze productie- en leveringsprocessen te verbeteren en te verduurzamen. Onze showroom, onze productiefaciliteiten en onze kantoren hebben LED-verlichting. Uiteraard zijn al onze faciliteiten voorzien van onze eigen kozijnen en deuren, zodat we maximale isolatiecapaciteit kunnen waarborgen tegen minimale stookkosten. We moedigen onze dealers continu aan om ook hun installatieprocessen te verduurzamen.

Wat zijn de openingstijden van de showrooms?

Op knipping.nl/showrooms vindt u de openingstijden van al onze Knipping-showrooms. De showroom van onze fabriek in Zwaagdijk Oost is ook iedere zaterdag geopend.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Wat klanten van ons vinden

Ruim 500 klanten beoordelen Knipping met een 8,6 tevredenheidscijfer

We wilden onderhoudsvrije kozijnen omdat we het druk hebben met onze veehouderij. Echter, de welstandscommissie wilde alleen houten kozijnen toestaan. Knipping heeft speciaal voor onze boerderij deze kozijnen met rond geschaafde bovendorpels ontwikkeld en de welstandscommissie overtuigd van het authentieke karakter. Nu hebben we dus levenslang onderhoudsvrije kozijnen die 100% passen in de stijl van de woonomgeving.

Het is belangrijk dat het bij ons rustig is in huis. Ons huis ligt aan een doorgaande dijkweg. Sinds we Knipping-kozijnen aan de voorkant hebben, merken we echt dat het veel stiller is in huis, waardoor we beter tot rust komen.

Onze Knipping dakkapel is zeven meter breed. Daardoor konden we een extra grote slaapkamer met doorloop naar de badkamer maken. Omdat een Knipping-dakkapel bij gelijke buitenmaten bijna 25% meer licht en stahoogte heeft kunnen we in alle ruimtes onder de dakkapel gewoon rechtop staan en lopen. We kregen er drie volwassen kamers bij!

Knipping liet ons zien waar de warmtelekken in ons huis zaten door middel van thermo-fotografie. Zo konden we de ‘gele plekken’ op de foto’s stuk voor stuk wegwerken met de Knipping-producten. Nu is ons huis zo goed geïsoleerd dat we veel sneller op een behaaglijke temperatuur zitten tegen geringere stookkosten.

Wij wilden voor ons herenhuis extra hoge ramen en deuren uit hout, maar niet met het onderhoud van hout. Knipping kon als enige authentieke hoge ramen en deuren in klassieke stijl leveren, waarbij de deuren bovendien niet kromtrekken. Niet van hout te onderscheiden en technisch beter dan hout.