Nieuwbouw

KOZIJNEN VAN KNIPPING: MAATWERK - VEILIGHEID - ONDERHOUDSVRIJ!

Een nieuw huis bouwen naar eigen smaak

Compleet nieuw bouwen heeft grote voordelen. U kunt uw huis geheel naar eigen wensen ontwerpen, bouwen en inrichten. Knipping levert ook voor nieuwe huizen kozijnen, deuren, dakkapellen, tuindeuren en schuifpuien. In welke stijl dan ook. In elke denkbare maat, soort en energie-uitvoering.  Zelfs voor Passiefhuizen en Energie-nulwoningen.

Door de vele mogelijkheden met het Knipping modulair kozijnsysteem werken ook aannemers en architecten graag met onze producten.

Onze producten zijn gemaakt van een kunststof binnenkant en een aluminium buitenkant. Hierdoor zijn onze producten:

 • Mooier: Voor altijd ‘strak in de lak’. De aluminium buitenkant is mooier dan de kunststof van onze concurrenten. We leveren in meer dan 220 RAL kleuren (glanzend, mat of met structuur) en ontwerpen kozijnen op maat. Zelfs welstandscommissies waarderen onze kozijnen bij beschermde monumenten!
 • Isolerend: Als enige volledig geschikt voor het Passief Huis (een energie-neutraal huis).
 • Onderhoudsvrij: uw kozijn is van maritieme kwaliteit. Uit een zout-water-test (waarbij we onze kozijnen  3.000 uur besproeien met zout water) blijkt geen aantasting.
 • Veiliger: onze producten hebben allemaal het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Iedere woning is anders. Knipping heeft voor ieder huis kozijnen, deuren of een dakkapel in de juiste vorm en kleur.

De best isolerende kozijnen
Onze kozijnen bestaan uit een kunststof basis en een buitenzijde van aluminium. De kunststof maakt het kozijn stevig en isoleert goed. Met aluminium maken wij de perfecte vorm en kleur. Door montage zonder stelkozijnen en tocht- en vochtdicht afdichting heeft u kozijnen met een perfecte isolatie.

Leverbaar in elke vorm en kleur
De buitenzijde maken wij bewust van aluminium. Hierdoor passen onze kozijnen bij iedere bouwstijl. De buitenzijde wordt voorzien van een coating van maritieme lakkwaliteit. En u heeft keuze uit ruim 220 RAL-kleuren. Dit betekent een levenslang onderhoudsvrije kwaliteit!

De voordelen op een rij

 • Kleur, vorm en stijl altijd passend bij uw woning;
 • Perfecte isolatie door unieke constructie van kunststof, aluminium en glas.
 • Onderhoudsvrij
 • Super-veilig. Onze producten hebben het Politiekeurmerk Veilig Wonen.
 • Ruim 200 modellen voordeuren
 • Ook bijzondere uitvoeringen leverbaar, informeer naar de mogelijkheden.
 • 10 jaar garantie op deur én montage.
 • waardevermeerdering voor uw woning

Daarom: Knipping is in elk opzicht de juiste investering voor ieder type woning.

Download Brochure »

 

Knipping: de mooie, veilige en onderhoudsvrije oplossing

Het Knipping kozijn bestaat uit een kunststof basis en een optionele buitenbeschaling in gepoedercoat aluminium.
Keuze uit de modellen Classic, Timeless, Nostalgie, Elegance en Basic.
De kunststof basis is leverbaar in vier energetische niveaus: Uw 1,2, Uw 1,0, Uw 0,85 en Uw 0,78. In de laatste twee basis is de staalversterking vervangen door glasvezelversterking. De kozijnen hebben in de basis een tweemaal zo groot aantal kamers, waardoor ze voldoende interne stevigheid en inbraakveiligheid bieden. Het Knipping Uw 0,78-kozijn is geschikt voor Passiefhuizen™. Het is het enige kozijn zonder staal dat voldoet aan Politiekeurmerk Veilig Wonen

Kenmerken van Knipping:

 • Drie dichtingen, waaronder een unieke ‘middendichting’ voor extra geluidswering en isolatie. Geen doorslag van regenwater.
 • Draai-/kiep en deur beslag met Tricoat-bescherming. Hierdoor heeft blootstelling aan hoge concentraties zout en zuren in water en lucht geen invloed op de staat van onderhoud en het functioneren van het beslag.
 • Keuze uit tweelaags HR++ -glas met ultramoderne TPS³-afstandhouders met PSI⁵=0,039 en Ug² =1,12 of drielaags Tripletherm HR+++-glas met TPS³-afstandhouders met PSI⁵ = 0,037 en Ug² = 0,6. Het glas is verlijmd aan het raam, zodat het raam zelf de maximale stijfheid en isolatie genereert.
 • Isolatie van de kern met een twee-componentensamenstelling (uitsluitend in de Uw 0,78-uitvoering).
 • Deuren van Knipping worden standaard geleverd met een gepatenteerde magnetisch sluitende onderdorpel.
 • Deuren met elegante rollenband scharnieren. Slank, onopvallend, stabiel en veilig tegen inbraak. In alle RAL kleuren en in RVS uitvoering leverbaar.
 • Coating van de aluminium schaaldelen volgens Qualicoat-regelgeving: Knipping brengt in eigen fabricaat een poedercoating aan met maritiem kwaliteitsniveau, met een laagdikte van minstens 120 micrometer (mu).

Ons aanbod maken we compleet met onze accessoires. Kiest u voor een inzethor, veiligheidsglas, warmtewerend glas of raamdecoraties?

Warmtewerend glas

Voordelen warmtewerend glas:

 • Houdt 72% van de zonnewarmte buiten,
 • Doordat de temperatuur constant is voelt u zich behaaglijker in huis,
 • Andere warmtewering zoals screens, rolluik of airco zijn overbodig,
 • Het kan nooit kapot gaan in tegenstelling tot een screen of rolluik,
 • Het warmtewerende glas is zorgeloos, het doet altijd zijn werk, u heeft er geen omkijken naar,
 • U kan altijd prettig naar buiten kijken, het zicht wordt niet belemmerd door een screen of rolluik,
 • Extra geluidwerend,
 • Houdt meer UV straling buiten waardoor uw gordijnen en meubels langer mooi blijven.

Raamdecoraties

De raamdecoratie wordt zonder te boren door middel van magneet- en staalband bevestigd op de binnenzijde van het kozijn. Er is keuze uit diverse stoffen en kleuren; van decoratief tot geheel verduisterend. Ook behoren horizontale jaloezieën tot de mogelijkheid.

Inside color

Weer een stap dichter bij perfectie! Door de laatste technologieën kan Knipping de kozijnen leveren met kleur aan de interieur zijde. U kan kiezen uit meerder stijlvolle kleuren. Bijkomend voordeel is dat de verstekhoeken niet meer zichtbaar zijn. Dat maakt de binnenkant nog mooier.

Ontdek hier de Knipping highlights

ONTDEK DE GROTE KEUZE IN STIJL, MODEL EN KLEUR

U kunt kiezen uit vele opties, klik op de afbeelding en ontdek een greep uit de mogelijkheden. Alle RAL kleuren kunnen geleverd worden.

Klassiek en landelijk wonen
Modern en tijdloos wonen
Onder de loep

DOWNLOAD ONZE BROCHURE!

Gelieve dit veld leeg te laten.

VEILIGSTE KEUS

De producten van Knipping zijn voorzien van het Politie keurmerk Veilig Wonen.

ENERGIEBESPARING

Bespaar tot wel 25% op uw energierekening.

MOOIER DAN HOUT

Onze producten zijn altijd op maat. Kleur, vorm, stijl: het is uw keuze.

GEEN ONDERHOUD

Kunststof kozijnen met aluminium? Dat is een onderhoudsvrije deur!

VEILIGSTE KEUS

De producten van Knipping zijn voorzien van het Politie keurmerk Veilig Wonen.

ENERGIEBESPARING

Bespaar tot wel 25% op uw energierekening.

MOOIER DAN HOUT

Onze producten zijn altijd op maat. Kleur, vorm, stijl: het is uw keuze.

GEEN ONDERHOUD

Kunststof kozijnen met aluminium? Dat is een onderhoudsvrije deur!

SHOWROOMS DOOR HEEL NEDERLAND

Veelgestelde vragen

Hoeveel garantie krijg ik op Knipping-producten?

Op materialen, constructie en montage krijgt u minimaal tien jaar fabrieksgarantie.

Hoe duurzaam opereert Knipping?

Knipping opereert met maximale duurzaamheid. De kunststof die wij gebruiken is met een minimale eco-footprint geproduceerd. Wij werken met een afvalquotum van maximaal 1% in onze productie. Onze poedercoaterij hergebruikt en reinigt het benodigde water. Hierdoor is onze coaterij de eerste afvalwatervrije poedercoaterij in Europa. Wij onderzoeken continu de mogelijkheden om onze productie- en leveringsprocessen te verbeteren en te verduurzamen. Onze showroom, onze productiefaciliteiten en onze kantoren hebben LED-verlichting. Uiteraard zijn al onze faciliteiten voorzien van onze eigen kozijnen en deuren, zodat we maximale isolatiecapaciteit kunnen waarborgen tegen minimale stookkosten. We moedigen onze dealers continu aan om ook hun installatieprocessen te verduurzamen.

Wat zijn de openingstijden van de showrooms?

Op knipping.nl/showrooms vindt u de openingstijden van al onze Knipping-showrooms. De showroom van onze fabriek in Zwaagdijk Oost is (meestal) zelfs zeven dagen per week geopend.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Wat klanten van ons vinden

Ruim 500 klanten beoordelen Knipping met een 8,6 tevredenheidscijfer

We wilden onderhoudsvrije kozijnen omdat we het druk hebben met onze veehouderij. Echter, de welstandscommissie wilde alleen houten kozijnen toestaan. Knipping heeft speciaal voor onze boerderij deze kozijnen met rond geschaafde bovendorpels ontwikkeld en de welstandscommissie overtuigd van het authentieke karakter. Nu hebben we dus levenslang onderhoudsvrije kozijnen die 100% passen in de stijl van de woonomgeving.

Het is belangrijk dat het bij ons rustig is in huis. Ons huis ligt aan een doorgaande dijkweg. Sinds we Knipping-kozijnen aan de voorkant hebben, merken we echt dat het veel stiller is in huis, waardoor we beter tot rust komen.

Onze Knipping dakkapel is zeven meter breed. Daardoor konden we een extra grote slaapkamer met doorloop naar de badkamer maken. Omdat een Knipping-dakkapel bij gelijke buitenmaten bijna 25% meer licht en stahoogte heeft kunnen we in alle ruimtes onder de dakkapel gewoon rechtop staan en lopen. We kregen er drie volwassen kamers bij!

Knipping liet ons zien waar de warmtelekken in ons huis zaten door middel van thermo-fotografie. Zo konden we de ‘gele plekken’ op de foto’s stuk voor stuk wegwerken met de Knipping-producten. Nu is ons huis zo goed geïsoleerd dat we veel sneller op een behaaglijke temperatuur zitten tegen geringere stookkosten.

Wij wilden voor ons herenhuis extra hoge ramen en deuren uit hout, maar niet met het onderhoud van hout. Knipping kon als enige authentieke hoge ramen en deuren in klassieke stijl leveren, waarbij de deuren bovendien niet kromtrekken. Niet van hout te onderscheiden en technisch beter dan hout.