Schuifpuien

VERRUIM UW BLIK MET DE JUISTE SCHUIFPUI VAN KNIPPING

Veiliger en beter isolerend dankzij uw maatwerk schuifpui

Knipping levert uw schuifpui op maat. U kiest uit diverse modellen, kleuren en isolatie-waarden.

Mooier door een unieke constructie

Onze producten zijn gemaakt van een kunststof binnenkant en optioneel een aluminium buitenkant. Hierdoor zijn onze schuifpuien:

 • Mooier: Voor altijd ‘strak in de lak’. De aluminium buitenkant is mooier dan de kunststof van onze concurrenten. We leveren in meer dan 220 RAL kleuren (glanzend, mat en met structuur) en ontwerpen kozijnen op maat. Zelfs welstandscommissies waarderen onze kozijnen bij beschermde monumenten!
 • Isolerend: Als enige volledig geschikt voor het Passief Huis (een energie-neutraal huis).
 • Onderhoudsvrij: uw kozijn is van maritieme kwaliteit. Uit een zout-water-test (waarbij we onze kozijnen  3.000 uur besproeien met zout water) blijkt geen aantasting.
 • Veiliger: onze producten hebben allemaal het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Hoe maak je voor ieder huis de juiste schuifpuien?

Eigenlijk heel simpel: door voor elk huis de juiste vorm, kleur en isolatiewaarde voor de schuifpui te bedenken. Net als de Knipping kozijnen zijn de Knipping schuifpuien samengesteld uit een modulaire combinatie van een kunststof body en optioneel een aluminium buitenbekleding. De kunststof body is er voor stevigheid, warmte- en geluidsisolatie. De buitenbekleding is bewust van aluminium gemaakt. Aluminium is goed te verwerken in elke denkbare vorm, is roestvrij en kan zodanig worden gepoedercoat dat je elke kleur in een levenslang onderhoudsvrije kwaliteit kunt aanbieden.

Daarom koopt u een Knipping-schuifpui:

 • Op maat en in elke stijl te maken voor elk woonhuis
 • Vele mogelijkheden door unieke constructie van kunststof en aluminium
 • Super-veilig. Onze schuifpuien hebben het Politiekeurmerk Veilig Wonen.
 • Leverbaar tot een hoogte van 285 cm!
 • Keuze uit een hefschuifpui of kiepschuifpui,
 • Desgewenst in tweedelige, driedelige of zelfs vierdelige uitvoering
 • Perfect isolerend. Hou tocht, vocht en geluid buiten de deur
 • 10 jaar garantie op deur én montage.

Knipping-schuifpuien staan bekend om hun stevigheid en veiligheid. De deuren uit alle series bestaan uit een kunststof basis, met eventueel een toplaag van gepoedercoat aluminium. Knipping heeft in ieder energieniveau een passende deur, zelfs voor Passiefhuizen . Voldoen ruimschoots aan de eisen Politiekeurmerk Veilig Wonen dus de allerveiligste deuroplossing.

Alle Knipping-schuifpuien kenmerken zich verder door:

 • Beslag met zout en zuurbestendige Tricoat-bescherming en afgesloten van de buitenlucht en vocht door de gepatenteerde middendichting. Hierdoor heeft blootstelling aan hoge concentraties zuren in water en lucht geen invloed op de staat van onderhoud en het functioneren van het beslag.
 • Elegante rollenband scharnieren. Slank, onopvallend, stabiel en veilig tegen inbraak. In alle RAL kleuren en in RVS uitvoering leverbaar.
 • Bij een Knipping-deur kan zowel tweelaags HR++- of drielaags Tripletherm HR+++-glas geplaatst worden. Dit glas heeft de modernste TPS3-afstandhouders met PSI⁵5 = 0,037, Ug2 = 0,6.
 • Knipping-deuren met energetische waarde Uw 0,78 hebben extra isolatie van de kern met een twee-componentensamenstelling.
 • De aluminium toplaag van de deuren van Knipping wordt vooraf op maat gezaagd en behandeld volgens de Seaside-voorbehandelingsmethode. Daarna wordt de poedercoating opgebracht in een laag van minimaal 120 mu volgens het Qualicoat-kwaliteitslabel. De Superdurable coatings zijn in ruim 220 RAL-kleuren en historische streekkleuren leverbaar.
 • Bij montage van een Knipping-deur worden geen houten stelkozijnen gebruikt. Het deurkozijn wordt direct zorgvuldig in de muur-opening geplaatst en geïsoleerd met een speciale compressieband en een afdichting van twee-componentenschuim, die de kans op koudebruggen nihil maakt.

Knipping-schuifpuien staan bekend om hun stevigheid en veiligheid. De deuren uit alle series bestaan uit een kunststof basis, met eventueel een toplaag van gepoedercoat aluminium. Knipping heeft in ieder energieniveau een passende deur, zelfs voor Passiefhuizen . Voldoen ruimschoots aan de eisen Politiekeurmerk Veilig Wonen dus de allerveiligste deuroplossing.

Alle Knipping-deuren kenmerken zich verder door:

 • Deurbeslag met Tricoat-bescherming. Hierdoor heeft blootstelling aan hoge concentraties zout en zuren in water en lucht geen invloed op de staat van onderhoud en het functioneren van het beslag.
 • Bij een Knipping-schuifpui kan zowel tweelaags HR++- of drielaags Tripletherm HR+++-glas geplaatst worden. Dit glas heeft de modernste TPS3-afstandhouders met PSI⁵5 = 0,037, Ug2 = 0,6.
 • Knipping-schuifpuien met energetische waarde Uw 0,78 hebben extra isolatie van de kern met een twee-componentensamenstelling.
 • De aluminium toplaag van de schuifpui van Knipping wordt vooraf op maat gezaagd en behandeld volgens de Seaside-voorbehandelingsmethode. Daarna wordt de poedercoating opgebracht in een laag van minimaal 120 mu volgens het Qualicoat-kwaliteitslabel. De Superdurable coatings zijn in ruim 220 RAL-kleuren en historische streekkleuren leverbaar.
 • Bij montage van een Knipping-schuifpui worden geen houten stelkozijnen gebruikt. Het deurkozijn wordt direct zorgvuldig in de muur-opening geplaatst en geïsoleerd met een speciale compressieband en een afdichting van twee-componentenschuim, die de kans op koudebruggen nihil maakt.

Ons aanbod maken we compleet met onze accessoires. Kiest u voor een plichehordeur, veiligheidsglas of warmtewerend glas?

Warmtewerend glas

Voordelen warmtewerend glas:

 • Houdt 72% van de zonnewarmte buiten,
 • Doordat de temperatuur constant is voelt u zich behaaglijker in huis,
 • Andere warmtewering zoals screens, rolluik of airco zijn overbodig,
 • Het kan nooit kapot gaan in tegenstelling tot een screen of rolluik,
 • Het warmtewerende glas is zorgeloos, het doet altijd zijn werk, u heeft er geen omkijken naar,
 • U kan altijd prettig naar buiten kijken, het zicht wordt niet belemmerd door een screen of rolluik,
 • Extra geluidwerend,
 • Houdt meer UV straling buiten waardoor uw gordijnen en meubels langer mooi blijven

Inside color

Weer een stap dichter bij perfectie! Door de laatste technologieën kan Knipping de kozijnen leveren met kleur aan de interieur zijde. U kan kiezen uit meerder stijlvolle kleuren. Bijkomend voordeel is dat de verstekhoeken niet meer zichtbaar zijn. Dat maakt de binnenkant nog mooier.

Ontdek hier de Knipping highlights

ONTDEK DE GROTE KEUZE IN STIJL, VORM EN KLEUR

U kunt kiezen uit vele modellen schuifpuien, klik op de afbeelding en ontdek een greep uit de mogelijkheden. Onze schuifpuien kunnen in alle RAL kleuren geleverd worden.

Stijl 'Classic'
Stijl 'Timeless'
Stijl 'Nostalgie'
Stijl 'Elegance'
Stijl 'Basic'

DOWNLOAD ONZE BROCHURE!

Gelieve dit veld leeg te laten.

VEILIGSTE KEUS

De producten van Knipping zijn voorzien van het Politie keurmerk Veilig Wonen.

ENERGIEBESPARING

Bespaar tot wel 25% op uw energierekening.

MOOIER DAN HOUT

Onze producten zijn altijd op maat. Kleur, vorm, stijl: het is uw keuze.

GEEN ONDERHOUD

Kunststof kozijnen met aluminium? Dat is een onderhoudsvrije deur!

VEILIGSTE KEUS

De producten van Knipping zijn voorzien van het Politie keurmerk Veilig Wonen.

ENERGIEBESPARING

Bespaar tot wel 25% op uw energierekening.

MOOIER DAN HOUT

Onze producten zijn altijd op maat. Kleur, vorm, stijl: het is uw keuze.

GEEN ONDERHOUD

Kunststof kozijnen met aluminium? Dat is een onderhoudsvrije deur!

SHOWROOMS DOOR HEEL NEDERLAND

Veelgestelde vragen

Hoeveel garantie krijg ik op Knipping-producten?

Op materialen, constructie en montage krijgt u minimaal tien jaar fabrieksgarantie.

Hoe duurzaam opereert Knipping?

Knipping opereert met maximale duurzaamheid. De kunststof die wij gebruiken is met een minimale eco-footprint geproduceerd. Wij werken met een afvalquotum van maximaal 1% in onze productie. Onze poedercoaterij hergebruikt en reinigt het benodigde water. Hierdoor is onze coaterij de eerste afvalwatervrije poedercoaterij in Europa. Wij onderzoeken continu de mogelijkheden om onze productie- en leveringsprocessen te verbeteren en te verduurzamen. Onze showroom, onze productiefaciliteiten en onze kantoren hebben LED-verlichting. Uiteraard zijn al onze faciliteiten voorzien van onze eigen kozijnen en deuren, zodat we maximale isolatiecapaciteit kunnen waarborgen tegen minimale stookkosten. We moedigen onze dealers continu aan om ook hun installatieprocessen te verduurzamen.

Wat zijn de openingstijden van de showrooms?

Op knipping.nl/showrooms vindt u de openingstijden van al onze Knipping-showrooms. De showroom van onze fabriek in Zwaagdijk Oost is (meestal) zelfs zeven dagen per week geopend.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Wat klanten van ons vinden

Ruim 500 klanten beoordelen Knipping met een 8,6 tevredenheidscijfer

We wilden onderhoudsvrije kozijnen omdat we het druk hebben met onze veehouderij. Echter, de welstandscommissie wilde alleen houten kozijnen toestaan. Knipping heeft speciaal voor onze boerderij deze kozijnen met rond geschaafde bovendorpels ontwikkeld en de welstandscommissie overtuigd van het authentieke karakter. Nu hebben we dus levenslang onderhoudsvrije kozijnen die 100% passen in de stijl van de woonomgeving.

Het is belangrijk dat het bij ons rustig is in huis. Ons huis ligt aan een doorgaande dijkweg. Sinds we Knipping-kozijnen aan de voorkant hebben, merken we echt dat het veel stiller is in huis, waardoor we beter tot rust komen.

Onze Knipping dakkapel is zeven meter breed. Daardoor konden we een extra grote slaapkamer met doorloop naar de badkamer maken. Omdat een Knipping-dakkapel bij gelijke buitenmaten bijna 25% meer licht en stahoogte heeft kunnen we in alle ruimtes onder de dakkapel gewoon rechtop staan en lopen. We kregen er drie volwassen kamers bij!

Knipping liet ons zien waar de warmtelekken in ons huis zaten door middel van thermo-fotografie. Zo konden we de ‘gele plekken’ op de foto’s stuk voor stuk wegwerken met de Knipping-producten. Nu is ons huis zo goed geïsoleerd dat we veel sneller op een behaaglijke temperatuur zitten tegen geringere stookkosten.

Wij wilden voor ons herenhuis extra hoge ramen en deuren uit hout, maar niet met het onderhoud van hout. Knipping kon als enige authentieke hoge ramen en deuren in klassieke stijl leveren, waarbij de deuren bovendien niet kromtrekken. Niet van hout te onderscheiden en technisch beter dan hout.